Innehåll - Index - Föreg - Nästa


Märk - Poster

Du kan märka personer och äktenskap av olika anledningar. Till exempel kan du märka de personer du vill ha ut på en rapport eller de personer du håller på att forska på för att snabbt hitta dem.

Det finns tre märken i Standard Edition och nio i Deluxe Edition som du kan använda för personer och äktenskap. Detta låter dig använda olika märken för olika syften. Personer du vill exportera kan åsättas märke 3, de för utskrift på alla Familjerapporter märke 2 och märke 1 använder du för de individer som du arbetar med just nu.

Anm: För att kunna se märken i Legacy måste du aktivera denna funktion. Det gör du med menyval Alternativ -> Anpassa -> 1.5 Alternativ för märkning.


 
Att märka en person eller ett äktenskap  
Klicka på önskat märke. Tillgängliga märken återfinns i övre högra hörnet av Make- och Makarutorna och på höger sida av Äktenskapsraden. När en person eller äktenskap är märkt fylls märket med en färg (t.ex Blå för 1, Röd för 2 och Svart för 3, etc.). När ett märke är oanvänt är rutan gråfärgad.Deluxe Edition
Om du använder Deluxe Edition så finns det nio märken. Alla märkena visas i Informationsfönstret, Äktenskapsinformationsfönstret och i fönstret Avancerad MärkningI Familje- och Antavlevyerna och på andra platser i programmet visas bara tre märken i taget. Du kan välja vilka tre märken som ska visas och kan ändra när du vill. För att välja vilka som ska visas, högerklicka på något märke för att öppna fönstret Avancerad märkning. Detta fönster visar alla de nio märkena med understrykning av de tre som visas. För att välja något annat märke klicka på Märken att visa i nedre högre hörnet av fönstret. Fönstret Välj märken som skall visas öppnas.  (Se Märken som skall visas för mer information.)  Du kan också högerklicka på valfritt märke för att visa fönstret Avancerad Märkning

9-1187 : 30720 RK