Innehåll - Index - Föreg - Nästa


Bildspel

För att nå Bildspelsfönstret, gör menyval Visa->Fotoalbum och tryck på Visa bildspel alternativt klicka på  Bildspel (Stillbilder)... i fönstret Mediagalleri.

 Anm: Mediagalleriet nås genom att klicka på knappen i Familjevyn eller genom att klicka på någon befintlig bild antingen i Familjevyn eller Antavlevyn).När fönstret öppnas visas första bilden.

 

Vad är ett bildspel?
Ett bildspel är en automatisk visning av bilder, ljud eller video som visas i sekvens.

Starta spelet
För att starta bildspelet klicka Starta.  Bilderna visas i tre sekunder och byts automatiskt. Om en ljudfil hör till en bild spelas den färdigt innan nästa bild visas även om det tar mer än tre sekunder.

Stoppa spelet
För att stoppa ett pågående bildspel, klicka Stoppa. Detta gör att du kan titta längre på en bild. För att starta bildspelet igen, klicka Fortsätt.

Växla manuellt
När bildspelet inte körs kan du manuellt växla bild framåt eller bakåt genom att klicka Nästa och Föregående  eller genom att vänster eller högerklicka på bilden.

Ljud
Du kan starta eller stoppa ljudet genom att markera rutan Spela upp.

Ändra visningstid
För att ändra visningstiden för bilder, klicka antingen på höger eller vänster pilarna på Tidsskalan eller dra handtaget längs skalan. Detta kan göras även under pågående bildspel.

9-1114 : 31217 RK