Innehåll - Index - Föreg - Nästa


Legacy Start

Genom att klicka på fliken Legacy Start i programmets huvudmeny erhåller du viktig information rörande såväl din Familjefil som en global inblick om släktforskning runt om i världen.

Legacy Nyheter
I Legacy Nyhets- lådan finner du artiklar och meddelanden rörande släktforskningsrelaterade ämnen. Innehållet i boxen byts ofta, så det lönar sig att gå in och kolla vad som är på gång. De flesta av artiklarna och meddelandena innehåller endast ett sammandrag, men rubriken i varje artikel har en länk till den kompletta artikeln eller ämnet i fråga.

Om du har en artikel eller ett ämne som du vill dela med dig, klicka på Sänd in nyheterna så kommer du in på Legacy's hemsida där du får vidare instruktioner. Observera, att här är huvudspråket engelska.

Att göra-lista 
Du kan välja de uppgifter du vill bli påmind om. Dessa påminnelser visas den dag du bestämt och påminnelsen kan antingen flyttas eller avlägsnas helt. (Se Lägg till att-göra uppgift för vidare information om hur du bestämmer ett Påminnelsedatum.

För att ändra en att göra-uppgift, klicka på någon av uppgifterna i lådan. För att visa hela listan, klicka på Alla Att göra-lista (övre nedåtpilen på högra sidan av titelraden och skrolla ner till detta fält).

Födelse- och bröllopsdagar
Du kommer inte längre att glömma dina familjemedlemmars födelse- eller bröllopsdagar igen. Informera Legacy, vem du vill uppvakta och de kommer att bli synliga i boxen. Du kan också bestämma hur många dagar på förhand som du vill bli informerad (Se Alternativ -> Påminnelsealternativ).

För att kunna få påminnelsen, bör du kryssa i rutan Födelsedagspåminnelse nere i Informationsfönstret eller Bröllopsdagspåminnelse i Äktenskapsinformation . 

För att ändra på uppgifterna rörande personen eller deras äktenskapsuppgifter, klicka på antingen datum eller namnet i boxen.

Statistik
Denna box visar dig hur många personer, familjer och källor du för tillfället har i din Familjefil.

Uppdateringar
Din aktuella Legacy produktversion visas i boxen. Om en nyare version finns tillgänglig, visas detta tillsammans med uppmaningen: Hämta nu! Genom att klicka på denna link, får du den senaste uppdateringen. För att manuellt kontrollera efter uppdateringar, klicka på titelraden Uppdateringar och välj knappen Sök uppdateringar.

To check out the QuickTip video on Which version of Legacy do I have?, click here.

Support
Supportboxen ger dig bl.a. länkar till såväl tekniskt kundsupport som undervisningsmateriel och felsökningshjälp. Här kan man också föreslå nya funktioner för att göra Legacy om möjligt ännu bättre. (Nämnda alternativ, förutom Lecacy Hälpfilen, fordrar dock uppkoppling till Internet).

Navigation
Legacy Start- fliken har en inbyggd webbläsare där du kan navigera i Internet utan att ens lämna Legacy. När du klickar på olika länkar i de olika boxarna, kan du använda dig av de blå pilarna i vänstra övre hörnet genom att klicka på Framåt eller Tillbaka. Dessutom kan du använda dig av de gröna cirkulationspilarna Uppdatera, när man vill förnya den gällande sidan. Det röda Stopp- krysset använder du när du önskar avbryta hämtningen av Internetsidan och vill återvända till utgångsläget i Legacy Start.

Alternativ
Genom att klicka på Alternativ i övre högra hörnet, visas ett popupfönster med följande information:
  • Alternativ - förflyttar dig till Legacy Start- alternativ- rutan där du väljer mellan olika Internetalternativ. Här hittar du också Påminnelsealternativ, där du kan bestämma hur många dagar på förhand du vill bli påmind om Att-göra uppgifter eller Födelsedags- och Bröllopsdagspåminnelser. 
  • Zoom - Låter dig välja storlek på det typsnitt som du vill använda på bildskärmen.
  • Kontrollera Internet nu - använder du när du är uppkopplad och vill uppdatera nyhets- och uppdateringsinformation från Legacy.  

    9-0240 : 60813 RK