Innehåll - Index - Nästa


   Säkerhetskopiera en Familjefil och/eller Multimediafiler

Det är väldigt viktigt att du regelbundet säkerhetskopierar dina Familje- och Multimediafiler allt eftersom du arbetar med dem.

Alla datorer går förr eller senare sönder. Ibland faller hårddisken ifrån, ibland går minnet eller moderkortet sönder och i värsta fall kan ju din dator bli stulen. Om/när detta händer kommer du att vara mycket glad om du har en aktuell säkerhetskopia av dina viktiga filer (om inte så kommer du att känna dig helt förstörd). 

Ovanstående gäller för all information som du har på din dator och inte bara dina Familjefiler.Ta regelbundet säkerhetskopior på det du inte vill förlora.

För att se en "QuickTip video" (på engelska) som visar Hur du gör en säkerhetskopia klicka här.

För att säkerhetskopiera en befintlig Legacy Familjefil och/eller Multimedia filer gör du så här:

    1. Klicka på som återfinns under Arkiv->Andra  kommandon  i verktygsfältet

 Fönstret Säkerhetskopiering öppnas:Du kan säkerhetskopiera Familjefil och alla Multimediafiler som du har länkat till individer, händelser och källor i din Familjefil. I fönstret väljer du om du vill säkerhetskopiera till Min dator och/eller till Legacy Cloud eller till både och.

Om du väljer att kopiera till din dator kan du kopiera din familjefil och alla multimediafiler som är kopplade till denna. Vid säkerhetskopiering till Legacy Cloud kan i nuläget endast familjefilen kopieras.

Familjefilen respektive Multimediafilerna (bilder, ljudfiler, video och dokument) säkerhetskopieras till två  .zip- filer.
 
Säkerhetskopiera till min dator 
Markera i berörd box det du vill säkerhetskopiera.
 •  Familjefil - Aktuell sökväg och namnet på filen som kommer att skapas på din dator visas. Om du vill ändra något klickar du på Ändra till höger om namnet. (Legacy anger som standard sökväg och namn på aktuell familjefil med tillägg av dagens datum och tiden då filen har skapats.
 • Multimediafiler -  På samma sätt som för familjefilen kan du ändra namnet på multimediafilen med Ändra. Legacy anger som standard familjefilens namn med tillägg av "-media", dagens datum och aktuell tid för att skapa ett unikt filnamn.

  Säkerhetskopiorna kan sparas på din hårddisk, ett externt minne men även på en CD-disk. (Om du skapar filerna på din hårddisk rekommenderars att du kopierar dem till ett externt media eller en annan dator alternativt skapar en kopia som du skickar till en släkting eller en god vän för att vara säker på att ha en kopia om din dator skulle krascha eller om du drabbas av eldsvåda eller inbrott.

  Säkerhetskopiera till Legacy Cloud
  För närvarande kan endast din Familjefil säkerhetskopieras upp i  Legacy Cloud. För att kunna göra denna typ av säkerhetskopia måste du först skapa ett fritt konto genom att klicka på  Hantera konto. Detta öppnar fönstret Inloggning Legacy Cloud i din webbläsare. 


 • Logga in här - För att logga in på ditt konto anger du din e-postadress och lösenord.
 • Registrera dig här Har du inget konto i Legacy Cloud kan du klicka här för att koppla upp dig för registrering on-line

  .
  Starta säkerhetskopieringen
  Du påbörjar säkerhetskopieringen genom att klicka på Säkerhetskopiera. Legacy samlar  in alla nödvändiga filer och komprimerar dem till en ZIP-fil på den/de  plats/er som du har valt.
  Om du valt att göra säkerhetskopieringen till din dator kopieras filerna till vald sökväg, om du valt att kopiera till Legacy Cloud så laddas zip-filen upp.

  Återställning av gjord säkerhetskopia
  För återställning av din information från gjorda säkerhetskopior, se Återställ Familjefil eller Multimediafil

  Se Säkerhetskopiera en Familjefil för mer information.

  9-1257 : 00527 RK