Innehåll - Index - Föreg - Nästa


Säkerhetskopiera - Allmänt

Grundläggande om säkerhetskopiering
Du bör regelbundet säkerhetskopiera din Familjefil. På så sätt har du fortfarande en kopia av allt ditt arbete om du får problem med din dator eller om strömmen försvinner.
Att regelbundet säkerhetskopiera Familjefilen är nödvändigt men ändå ignoreras det av många. Säkerhetskopiering är en fundamental del av användandet av datorer. Om du aldrig säkerhetskopierar och din hårddisk kraschar kan inte Legacy Technical Support (eller någon annan) hjälpa dig. Den dag din hårddisk fallerar kommer du att vara väldigt glad för din säkerhetskopia och kanske även blir du även berömd. Mer än en familjesläktforskare har blivit bjuden på en fantastisk semester av andra släktmedlemmar för att han har sparat deras vitala information.

Det är kanske frestande att hoppa över säkerhetskopieringen för att tjäna några minuter efter en lång kväll framför datorn. Ge inte efter, säkerhetskopiera regelbundet!

Syftet med denna instruktion - att säkerhetskopiera Familjefilen - är att skapa en säkerhetskopia via Legacy genom att följa nedanstående steg: 
(Legacy säkerhetskopia är komprimerad och filnamnet har filändelsen zip. Denna filändelse visas endast om Windows är inställt att visa filändelser.)
När du har arbetat med en Familjefil kommer Legacy ihåg detta och påminner dig om säkerhetskopiering när du avslutar programmet. Dialogrutan Säkerhetskopiera Legacy familjefil talar om hur många filer du har arbetat med under nuvarande session och erbjuder dig att säkerhetskopiera dessa.

Du kan hoppa över specifika filer genom att klicka på knappen Hoppa över. Vill du hoppa över alla väljer du knappen Hoppa över alla. (De enda legitima anledningarna till att inte gör en säkerhetskopiering är om du inte har gjort några ändringar eller om det börjar brinna och flammor börjar titta fram under dörren). Klicka på knappen Säkerhetskopiera för att säkerhetskopiera varje fil.

Denna dialogruta visas när du avslutar Legacy. Du kan även säkerhetskopiera din Familjefil genom att välja Familjefil - Säkerhetskopiera från Arkiv-menyn i Menyfältsområdet. Att säkerhetskopiera är också ett bra sätt att få fram en kopia av din Familjefil  att skicka till en annan person om denne också använder sig av Legacy eftersom filen komprimeras under säkerhetskopieringen och därför tar därigenom mindre plats.

Om du har tagit bort påminnelsen om säkerhetskopiering varje gång du avslutar Legacy så rekommenderar vi dig att återställa denna. För att få tillbaka frågan om säkerhetskopiering så gå till väga på följande sätt:

1. Gör menyval Alternativ->Anpassa->12. Andra alternativ->12.5 Meddelanderutor .
2. Klicka på Aktivera eller inaktivera påminnelsemeddelanden.
3. Under fliken Fråga/Påminnelse markeras alternativet Påminnelse om att ta säkerhetskopia vid avslut av Legacy.

 

4. Klicka sedan på Stäng och därefter i nästa fönster på Spara.

9-1164 : 31023 RK