Innehåll - Index - Föreg - Nästa


Ana - Alternativ

Alternativ för ana når du genom att klicka på Anor i fönstret Avancerad märkning som du i sin tur når genom att högerklicka på valfri märkbox och välja alternativet Avancerad märkning.
 
 Fönstret nås också genom att klicka på Lägg till en person eller ana i fönstret Fokusgrupp.


  • Proband - Kontrollera att personen som du vill arbeta med visas i detta fält. (Använd Ändra för att välja en annan individ). 
  • Antal generationer - Använd upp och ned pilarna  för att välja det antal generationer som du vill skall ingå.  
  • Anor blodslinje - Välj detta alternativ för att inkludera alla ättlingar till aktuell person. Detta inkluderar varje ättlings make/maka. Även syskon och deras make/makar kan inkluderas.
  • Hela anlinjen - Välj detta alternativ för att inkludera alla personer som är kopplade till aktuell person. Detta inkluderar varje ättlings make/maka, bröder ooch systrar och alla ättlingar till ättlingar med make/makar osv. (Ättlingar till anor kommer inte med genom aktuell person trots att möjligheten finns att linjen skulle kunna komma med genom en annan släktgren och komma åter till aktuell person).
  • Flera föräldrar - Om en eller flera personer är länkade till mer än ett föräldrapar (genom adoption eller likande) och du vill inkludera dessa linjer så klickar du på detta alternativ.

    9-1154 : 30921 RK